TARİHÇEMİZ

26.02.2013 3420

Okulumuz 1997 Yılında yapılmıştır.Okulumuz ilk İsmini Dönemin Siirt Valisi Mehmet Süer'in eşi, aynı zamanda kendisi de emekli öğretmen olan Öğretmen Gülten Süer 'den almıştır.2008 yılında  Hakkari/ Şemdinli Aktütün karakolunda terör saldırısında şehit olan mahalle sakinlerinden Piyade Er Davut İlbaş´ın ismini almıştır.

Okulumuz Conkbayır Mahallesindedir. Mahallenin yaklaşık nüfusu 11200 civarındadır. Daha önce bağ, bahçe ve ekili arazi olan mahallemiz zamanla iskana açılmış ve Belediye sınırlarına dahil olmuştur. Mahallede İlimizin değişik köy ve ilçelerinden göç eden vatandaşlarımız ile Göçer aileler oturmaktadır. Okulumuz Şehir merkezinde olup, okulumuza Şehir içi servisler ve Öğretmen servisi ile ulaşım sağlanmaktadır.

Okulumuz 1997 Yılında 5037 metrekare alan üzerine 18 derslik olarak açılmış,2006 yılında eklenen 6 derslikle beraber derslik sayısı 24'e çıkarılmıştır. Okulumuz 01/09/2015 yılında yapılan ek bina ila ortaokul binası ayrılmıştır.Okul dört katlı olup normal eğitim yapılmaktadır.Okulumuzun  Fen bilgisi Laboratuarları ile beraber 1 adet kütüphanesi bulunmaktadır.

Okulda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 19 Öğretmen ve 2 Yardımcı Hizmetli görev yapmaktadır.